32-aastane Wilson pääses karjääris teist korda snuukrihooaja tähtsaima turniiri finaali. Poolfinaalis sai ta 17:11 jagu kaasmaalasest David Gilbertist (31.), kes läbi kvalifikatsiooni põhiturniirile murdis.

Wilson mängis finaalis ka 2020. aastal, kus pidi Ronnie O’Sullivani paremust tunnistama. Wilsonil on nüüd võimalus vigade parandus teha, aga ees ootab turniiri suurim üllataja, 30-aastane Jak Jones.

Alles teist aastat MM-i põhiturniiril mängiv Jones murdis mullu kvalifikatsioonist veerandfinaali. Tänavu alistas ta samas faasis maailma teise numbri Judd Trumpi 13:9 ja seljatas poolfinaalis 2015. aasta ilmameistri Stuart Binghami 17:12.

„See on hullumeelne ja täiesti ootamatu,“ rääkis Jones BBC-le poolfinaali võidu järel. Ta lisas ka Eurospordile, et ei osanud finaali jõudmist ennustada. „Vaatan igal aastal finaali ja olen alati unistanud, kui imeline oleks seal mängida. Nüüd olengi seal ja see tundub veidi kummaline,“ märkis waleslane.

Jonesil on võimalus tulla kolmandaks mängijaks, kes kvalifikatsiooni läbinuna MM-tiitli võidab. Viimati sai sellega hakkama Shaun Murphy 2005. aastal.

Wilsoni ja Jonesi vaheline finaal algab Eesti aja järgi pühapäeval kell 15. Tiitlimatš käib 18 frame’i võiduni. Finaal peetakse neljas sessioonis (kaks pühapäeval, kaks esmaspäeval), uus maailmameister selgub hiljemalt esmaspäeva hilisõhtul või ööl vastu teisipäeva.

Maailmameistrile on auhinnarahana preemiaks 500 000 naela. MM-hõbe teenib 200 000 naela. Gilbert ja Bingham, kelle turniir lõppes poolfinaalis, lahkuvad turniirilt 100 000 naela võrra rikkamana.