Rahvuste karikas on Eesti esipaarile Kusti Nõlvakule ja Mart Tiisaarele viimane võimalus Pariisi rongi peale jõuda. Samuti on teoreetiliselt võimalik veel 2024. aasta suvemängudel näha üht Eesti naispaari.

Rahvuste karikal võitlevad riigi eest kaks paari korraga n-ö ühtse koondisena. Riikide omavaheline paremus selgub kahemängulistes minimatšides. Kui seis on pärast kahte mämngu viigis, saab otsustavaks kuldne geim. Koondise treener võib enne minimatše ja ka enne kuldset geime koosseise muuta.

Eesti naiskond kuulub 17.-19. mail Vilniuses toimuval turniiril A-alagruppi koos Leedu, Sloveenia, Austria ja Rumeeniaga. Mehed mängivad 18.-20. maini Hamburgis C-alagrupi turniiril Saksamaa, Inglismaa, Luksemburgi, Sloveenia, Küprose ja Moldovaga. Jurmalasse Rahvuste karika finaalturniirile pääsevad vaid alagruppide võitjad. Jurmalas mängitakse välja nii meeste kui ka naiste seas üks olümpiakoht.

Kui naiste puhul oli selge, et Eestit esindavad Rahvuste karikal Heleene Hollas – Liisa Remmelg ja Eva Liisa Kuivonen – Liisa-Lotta Jürgenson, siis meestest selgitati Nõlvakule ja Tiisaarele meeskonnakaaslased täna kell 16 Ülemiste Beach House’i väliväljakul toimunud katsevõitlusel, kus omavahel läksid vastamisi Kaur Erik Kais - Joosep Põldmaa ja Dmitri Korotkov - Urmas Piik.

Põnevuslahingut ei tulnud. Korotkov ja Piik võtsid kindla 2:0 (21:11, 21:12) võidu.

Vaata videost matši valitud hetki ning Korotkovi - Piigi ja Eesti rannavõrkpallikoondise peatreeneri Rivo Vesiku kommentaare selle kohta, kui reaalseks nad olümpiakoha saamist peavad!

Vaata ka tänase matši pildigaleriid!