Neljanda masinana finišisse jõudnud Ott Tänak möönis, et tal vedas teel kõvasti. „Mul oli midagi rohkemat kui lihtsalt ärev hetk, sest käisin kiiruskatse alguses teelt väga väljas. Õnneks läks kõik hästi, aga pidurduse järel olin masinas lihtsalt kaassõitja,“ rääkis eestlane, kes lasi laugu kurvi sirgkes ning läks tee ääres olnud pisikesest mäest hüppesse.

Kuid järgmistel meestel nii õnneks ei läinud. Kiires kurvilises osas on teede kõrval lõikamist takistavad postid ja Adrien Fourmaux kihutas ühele sellisele täiel kiirusel masina parema esiosaga otsa. Peale 15-minutlist putitamist sai ta roolihoova enam-vähem korda ja liikuma.

Seejärel läks Elfyn Evansil metsavahelisel kitsal teel masin käest, Toyota tagaosa lendas kurvis mullavalli ja britt tegi spinni. Evans kaotas paarkümmend sekundit, aga tal vedas metsikult, et teele jäi. „Libe koht, tagaosa lendas käest ja tuli napikas, sest käisin vallis. Masin on korras ja saan jätkata,“ rääkis ta.

Sama saatus tabas etappi juhtinud Thierry Neuville’i, kes kaotas väga suurel kiirusel masina üle kontrolli ja Hyundai lendas külg ees teelt välja võsasse. Kuid ka belglasel vedas kõvasti, sest ta sai sealt kohe välja ja etappi jätkata. „Seal oli järjest mitu kurvi ja ma ei teagi... kui kuulsin legendi, siis oli juba hilja. Kaotasime 20 sekundit. Kahju, sest seni läks kõik hästi. Vähemalt masin on korras,“ oli temagi õnnelik.

Nii tõusis ootamatult ralli liidriks toda kiiruskatset väga ettevaatlikult võtnud Sebastien Ogier.