Bayern alustas koduväljakul teravalt, sest juba 40. sekundil tõrjus Reali väravavaht Andri Lunin Saksamaa koondislase Leroy Sané lähilöögi ning 16. minutiks olid pealelöögi võõrustajate kasuks 6:0. Real sai esimese pealelöögi kirjas alles 24. minutil ja võrk kohe sahises.

Bayern jättis Reali mängujuhile Toni Kroosile keskväljale ruumi, sakslane sai rahulikult olukorda hinnata ja saatis püstsööduga Vinícius Júniori vastase väravavahiga silmitsi. Brasiilia koondise ründaja saatis palli kindlalt posti kõrvale ja vastukarva mängupildile Real läks 1:0 ette. Seejärel mängupilt mõnevõrra rahunes ja 75 000-pealine publik esimesel poolajal rohkem tabamusi ei näinud.

Teist poolaega alustas Bayern hoopis teise hingamisega. 53. minutil sai nende äär Sané vasaku küljejoone juures palli, ta liikus sellega karistusala nurka, kust vajutas pommlöögi esimese posti kõrvalt ja Lunini käe vahelt sisse. Möödusid napid minutid ning Bayerni positsioonirünnakul murdis Jamal Musiala karistusalasse ja Real paremkaitsja Lucas Vázquez võttis vastase kohmaka veaga maha. Järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris 57. minutil Harry Kane, kelle jaoks see oli Meistrite liigas tänavu kaheksas tabamus.

Kuigi mõlemal meeskonnal oli mängust head võimalused skoorimiseks, siis Reali teine ja matši neljas tabamus tuli taas penaltist. Vinicius Junior andis positsioonirünnakul passi Rodrygole, kes üritas Kim Min-jaest mööda keerata, aga Bayerni keskkaitsja pani vastasele käed ümber. Kohtuniku määratud 11 meetri karistuslöögi realiseeris Vinícius Júnior 83. minutil üsna külmavereliselt ja see jäi ka kohtumise viimaseks tabamuseks.

Kolmapäeva õhtul võtavad oma poolfinaali avamängus mõõtu Dortmundi Borussia ja Pariisi Saint-Germain.

Otseblogi:

Enne mängu:

Teisipäeval kohtuvad meeskonnad on võitnud viimasest 11 Meistrite liiga tiitlist seitse, sest Bayerni mängijad tõstsid karika pea kohale 2013. ja 2020. aasta kevadel ning Madridi mehed 2014., 2016., 2017., 2018. ja 2021. aastal.

Madridi Real pole tänavu Euroopa kõige tugevamas klubisarjas kaotusekibedust tundnud. Järjekordse Hispaania meistritiitli suunas liikuv Real läbis alagrupi täiseduga, 16 parema seas alistasid nad kahe mängu kokkuvõttes 2:1 RB Leipzigi ning veerandfinaalis kahe viigiliselt lõppenud matši (3:3 ja 1:1) järel penaltiseerias Manchester City. Sealjuures õhtu kangelaseks tõusis Ukraina koondise kollkipper Andri Lunin, kes tõrjus penaltiseerias kaks vastaste sooritust.

Alagrupist viie võidu ja ühe viigiga läbi tulnud Bayern kaotas kaheksandikfinaali avamängus 0:1 Rooma Laziole, aga korduskohtumise sakslased võitsid 3:0. Kaheksa parema seas viigistasid nad võõrsil Londoni Arsenaliga 2:2, ent kodus jäid nad Joshua Kimmichi tabamuse abil peal 1:0. Baierimaa sats vajab Meistrite liigas ilmselgelt õnnestumist, sest koduliigas leppisid nad Leverkuseni Bayeri järel teise kohaga.

Euroopas on Bayerni mängu vedanud inglasest ründaja Harry Kane, kes on tiimi 18-st väravast löönud lausa seitse ning tal on võimalik lõpetada hooaeg CL-i parima väravakütina. Realil on skoorimine jagunenud vähe võrdsemalt, sest 22 väravat on jagunenud kaheksa mehe vahel ja parimana on 23-aastane Rodrygo löönud neid viis.