Mella haaras esimestel hetkedel initsiatiivi ning agressiivse kaitse ja kiirrünnakute abiga võeti kuuendaks minutiks 5:1 eduseis. Seejärel oli Mistra peatreener Toomas Heinla sunnitud aja maha võtma. Järgneval perioodil oli õhus tunda kullamängu pinget ning mõlemalt poolt patustati tehniliste vigadega.

Suurema kasu sellest lõikas Mistra, kes tõi Maarja Treimani karistusviske järel 25. minutiks tabloole taas 10:10 viigiseisu. Vaheajale suutis Mella siiski Inga Bušina tabamuse järel 12:11 edu kaasa võtta. Teise poolaja alguses õnnestus võõrustajatel Nora Randmäe tõrjete abil järgi tulla ning 39. minutil tegi Janeli Laasiku tabamus seisuks 17:17.

Siis aga haaras finaalis esmakordselt initsiatiivi Mistra, kes Annabel Aaviku värava järel asus 51. minutil 23:20 juhtima. Kuigi Mella tuli veel korra lähemale, siis suutsid võõrustajad lõpuminutite närvide mängus külmemat pead hoida ning oma kogenud liidrite tabamuste toel 26:24 võidu võtta.

Mistra resultatiivseim oli Treiman 11 väravaga, Mella poolelt sai Bušina kirja kuus tabamust.

„Olen uhke, et suutsime täna lõpuni võidelda ning ei andnud alla. Isiklikult oli tunne hea ning kaitse aitas kõvasti kaasa. Peame järgmises kohtumises kindlasti suutma pallikaotusi vähendada,“ kommenteeris tähtsate tõrjetega hiilanud Mistra puurilukk Nora Randmäe.

„Esinesime esimesel poolajal hästi ning emotsioon oli alguses laes. Siis aga jäi puudu nii füüsilisest poolest kui ka mentaalsest tugevusest, et üksteisele lõpuni kaasa elada. Peame teises finaalmängus rohkem rääkima, veel naiskonna vaimu tõstma ning ka tühja väravasse sisse viskamine ei teeks paha,“ lisas Mella poolelt nende puurilukk Valeria Sohhina.