Nimelt süüdistab prokuratuur Gjert Ingebrigtsenit oma noorima poja Williami väärkohtlemises, täpsemalt märja rätikuga peksmises. Ülejäänud kuuest süüdistusest otsustas prokuratuur loobuda, sest viie kohta puudusid tõendid ning üks juhtum oli juba aegunud.

Skandaal puhkes 2022. aasta alguses, mil jooksuässadest vennad teatasid, et nende ja isa koostöö on lõppenud. „Praeguses olukorras Gjert enam meie treenerina jätkata ei saa,“ selgitas Henrik pressiteates. „Edaspidi jätkame vendadega omaette. Loodame, et mõistate, et me ei saa praegu üksikasjadesse minna.“

Siis spekuleeriti meedias, et põhjus võib olla isa tervises, ehkki üha enam räägiti ka isa karmidest meetoditest. Seda tegid ka pereliikmed ise. NRK telekanalil näidati viis hooaega dokumentaalsarja „Team Ingebrigtsen“, viimasel hooajal sai sõna ka toona kaheksane William. „Tahan, et isa mind treeniks, sest ta on selles väga hea. Ma ei taha aga, et mu peale kogu aeg karjutaks. See on väsitav,“ rääkis William avameelselt.

Mullu oktoobris tegid aga kolm venda Norra ühe suurima väljaande VG vahendusel avaliku pöördumise, kus süüdistasid isa aastatepikkuses füüsilises vägivallas.

„Kasvasime üles isaga, kes oli väga agressiivne ja kontrolliv, kasutas füüsilist vägivalda ja ähvardusi. Tunneme siiani ebamugavust ja hirmu, mis meis on lapsepõlvest saadik olnud. Kuidagi me sellega leppisime. Elasime sellega ja liikusime täiskasvanutena edasi. Vähemalt arvasime seda. Tagasi vaadates olime naiivsed ning kaks aastat tagasi algas sama agressioon ja füüsiline karistamine uuesti. Sellega sai meie karikas täis,“ teatasid vennad toona.

Isa Gjerti sõnul on poegade süüdistused on alusetud.