Barcelonal avanes kohtumise teisel poolajal 2:2 viigiseisul suurepärane võimalus juhtohjad haarata, kui pealelöögile sai Lamine Yamal. 16-aastase hispaanlase ürituse suutis küll Reali väravasuul seisnud Andriy Lunin tõrjuda, kuid külalismeeskond oli veendunud, et pall ületas väravajoone.

Kuid mängu peakohtunik Cesar Soto Grado otsustas jätta Barcelona väravata. Seejuures pole LaLigas siiani kasutusel 2018. aasta MM-il üle maailma tuntuks saanud väravajoone tehnoloogiat, mille abil teiste tippliigade kohtunikud igapäevaselt mänge vilistavad.

Barcelona president Joan Laporta on kindlal veendumusel, et tema meeskonnale tehti antud olukorras liiga. Et teemasse selgust tuua küsis klubi Hispaania Jalgpalliliidu kohtunikekomiteelt väravaolukorra heli- ja videomaterjali.

„Kui materjali analüüsimise järel selgub, et intsidendi läbivaatamisel tehti viga, võtame kasutusele kõik olemasolevad meetmed olukorra muutmiseks. Loomulikult me ei välista ka kohtuteed,“ möönis Laporta, kes ei välista ka kordusmängu nõudmist. „See on arusaadav, et ka kohtunikud eksivad, kuid just sel põhjusel on olemas VAR, mis muudab mängu ausamaks.“