Nottingham Forest kaotas laupäeval Premier League’is võõrsil Evertonile 0:2 ning on neli vooru enne hooaja lõppu napilt väljalangemistsooni kohal 17. positsioonil 26 punktiga. Luton Town hoiab 18. kohta 25 ja Burnley eelviimast ehk 19. kohta 23 punktiga. Tabeli pärapidaja on Sheffield United 16 silmaga.

Nottingham Forest apelleeris tol Goodison Parki staadionil toimunud mängul kolmele penaltile - neist kahte nõuti Ashley Youngi vea järel ning ühte Youngi käepalli tõttu. Viga ega käepalli kohtunikud ei tuvastanud.

Mängujärgselt ilmus Nottingham Foresti X-i kontole postitus, mida paljud jalgpallieksperdid on nimetanud niivõrd kuulsusrikka ajalooga klubi jaoks häbiväärseks (nt Gary Neville Sky Sportsis). Teine jalgpallikommentaator ja endine mängija Jamie Carragher nimetas seda tüüpilise pubifänni tasemeks.

Milles postitus seisnes?

„Kolm äärmiselt kehva otsust - kolm penaltit jäi andmata -, mida me ei saa lihtsalt aktsepteerida. Me hoiatasime enne mängu PGMOL-i (Inglismaal kohtuniketööd kureeriv asutus - toim), et VAR on Lutoni fänn, aga nad ei vahetanud teda ära. Meie kannatus on mitu korda proovile pandud. Nottingham Forest kaalub nüüd oma võimalusi.“

Briti meedia teatel ootab nüüd Inglise jalgpalliliit (FA) hoopis vastuseid Nottingham Forestilt, nende peatreenerilt Nuno Espirito Santolt, kaitsjalt Neco Williamsilt ja klubi nõunikult Mark Clattenburgilt, endiselt tippkohtunikult.

Kõik nimetatud isikud on moel või teisel peale skandaalset mängu kohtunike aadressil sõna võtnud. Clattenburg näiteks on nimetanud eilset mängu „prohmakate kübaratrikiks“.

„Üks neist eksimustest oleks olnud juba üksi piisavalt paha. Kolm on juba nali ning seetõttu tunneb Nottingham Forest end selle mängu, milles ükski otsus nende kasuks ei läinud, ohvrina,“ ütles Clattenburg Daily Mailile.

„Need [kolm olukorda] olid täpselt need, mille pärast videotehnoloogia Premier League’i toodi ning ikkagi ei saatnud Atwell Taylorit monitori juurde,“ viitas Clattenburg VAR-i kohtunikule Stuart Atwellile ja peakohtunikule Anthony Taylorile.

Nottingham Forest on nõudnud kolme kõne all oleva momendi - Young tõmbamas 24. minutil maha Giovanni Reynat, Young mängimas 44. minutil palli käega ja Young kukutamas 56. minutil Callum Hudson-Odoid - kohtunike omavahelise suhtluse audiosalvestiste avaldamist. Vähe sellest - nende salvestiste avaldamist nõutakse mitte ainult klubi jaoks, vaid soovitatakse avalikuks teha kogu maailmale ehk „laiemale jalgpalli kogukonnale“ ja „fännidele“.